Nevet vált a Budaörsi Egészségügyi Központ

2023. szeptember 15. – Az üzemeltető céget három éve megvásárló TritonLife egészségügyi holding a Budaörsi Egészségügyi Központ nevében is megjelenik. A szervezeti integráció segíti az intézményben biztosított közfinanszírozott járóbeteg-ellátás fenntartását és fejlesztését, a magánellátások bővítését.

Budaörs város szakrendelője csatlakozik a TritonLife Csoport tagintézményeinek egységes névhasználatához, megnevezése mostantól „Budaörsi Egészségügyi Központ – TritonLife Magánkórház Budaörs”.

A TritonLife Csoport jelenleg az ország húsz helyszínén kínál magánegészségügyi szolgáltatásokat egységes arculattal; ehhez csatlakozik a budaörsi intézmény.

A Budaörsi Egészségügyi Központ a magánegészségügyi csoporton belül különleges helyzetben van, hiszen elsősorban államilag támogatott járóbeteg- és egynapos sebészeti ellátásokat kínál a budaörsi önkormányzattal kötött tízéves feladatellátási szerződés alapján.

„Az integráció és a magánellátások fejlesztése nem a közfinanszírozott betegellátás rovására történik, hanem ellenkezőleg: segít megteremteni azokat a körülményeket, amelyeknek köszönhetően a budaörsieknek nyújtott szolgáltatásainkat fenn tudjuk tartani, sőt fejleszteni tudjuk, maradéktalanul megfelelve a várossal 2018-ban kötött, tíz évre szóló megállapodásnak” – mondja Zsákai Zoltán, az üzemeltető cég ügyvezető igazgatója.

Budaörsön az elmúlt időszakban nem szűnt meg szakrendelés; az intézmény több mint harminc szakmában havi tizenkétezer beteget lát el. Itt működik továbbá Magyarország első, 2003-ban alapított multidiszciplináris (sokszakmás) egynapos sebészete, amely tíz szakmában kínál nappali műtéteket a pácienseknek, az állami finanszírozási korlátig támogatott formában, azon felül magánellátásban.

Az intézmény üzemeltetésére szerződött Jump Consulting Kft.-t 2020-ban vásárolta fel a TritonLife Csoport. Stabil gazdálkodásának, megerősített szakmai és pénzügyi hátterének köszönhetően a budaörsi szakrendelő nemcsak átvészelte az elmúlt időszak krízishelyzeteit – koronavírus-járvány, szolgálati viszonyok átrendeződése, energiaválság –, hanem ingatlanfejlesztéseket és eszközbeszerzéseket is véghez tudott vinni, miközben nyereséges maradt.

„A kórház név felvétele mérföldkő – mondja Zsákai Zoltán. – Harminc évvel ezelőtt a budaörsiek helyben történő szakellátását Egészségház néven indította be az önkormányzat néhány szakorvosi rendeléssel. Ma a széles spektrumú járóbeteg-ellátás, a sürgősségi ügyelet, a hétvégi gyermekügyelet és az egynapos sebészeti részleg szolgáltatásai mellett 15 ágyas ortopédiai fekvőbetegosztályt is működtetünk. A 2021-ben felújított és kibővített, három műtővel rendelkező műtőszinten nagy értékű protetikai beavatkozások – térd- és csípőbeültetések – zajlanak világszínvonalon.”

A névváltoztatás Zsákai Zoltán szerint szimbolikus lépés. „Legalább ilyen fontos az a szervezeti és technikai integrációs munka, ami jelenleg is zajlik, és amitől azt várjuk, hogy a TritonLife-ban csoportszinten rendelkezésre álló eszközök, kapcsolatok és tudás jobb kihasználásával a budaörsi lakosoknak az eddiginél is színvonalasabb egészségügyi szolgáltatásokat tudjunk nyújtani a közfinanszírozott és a magánellátásban egyaránt” – fogalmaz az igazgató.